dissabte, 10 de maig del 2014

RELLEU A L'ALCALDIA DE SANT BOI

Avui s'ha fet efectiva la renúncia del Jaume Bosch a l'alcaldia de Sant Boi. El Ple Municipal s'ha reunit a Can Massallera per celebrar doble sessió. I això és el que he dit en nom d'Iniciativa per Catalunya - Esquerra Unida i Alternativa.






PLE DE RENÚNCIA DE JAUME BOSCH

Respectem profundament la teva decisió. Assumir-ne íntegrament la responsabilitat és, sens dubte, un gest que t’honora. Però no ens has acabat de convèncer. Ens hauria agradat que el compromís amb la ciutadania hagués pesat més que la disciplina de partit i que esgotessis el mandat però entenem que no hagis volgut reviure desagradables històries passades.

Han estat uns anys molt fructífers. Hem fet molta bona feina en defensa de la gent de Sant Boi, especialment els col·lectius més fràgils, sense deixar de fer una gestió eficient.

Hem viscut, i tu en primera persona, moments difícils, fins i tot tràgics. Has hagut de suportar atacs ferotges de gent que només busca treure rèdit polític de tot sense escrúpols i has patit assetjament mediàtic injustificable. I t’hem vist sempre contenint el gest, tolerant i obert al diàleg.

Des d’Iniciativa sempre hem trobat en tu complicitat en els reptes i comprensió i respecte davant els desacords. Sempre has practicat amb nosaltres, permet que utilitzi una expressió tan teva, l’escolta activa. I t’ho agraïm.

Arribat el moment de dir-li adéu a un bon alcalde deixa’m substituir la frase protocolària por un fins sempre, amic. Molta sort, Jaume!

-------OOO-------

PLE D'ELECCIÓ DE LLUÏSA MORET

No estem feliços. Un càrrec electe, si no és per raons insalvables, no hauria de trobar cap dificultat per completar el mandat que la ciutadania li fa votant-lo en unes eleccions. I malgrat el respecte que ens mereix la decisió de Jaume Bosch, ens desagrada profundament que es doni peu a interpretar la renúncia com una utilització partidista de la institució per guanyar avantatge de cara a les properes eleccions municipals.

Entendràs que, en el nostre vot d’avui, en el nostre suport a la teva elecció com alcaldessa, hi hagi més sentit de la responsabilitat que entusiasme. I no perquè no creiem en les teves qualitats polítiques i personals. Fa molts anys que ens coneixem i que treballem plegats i hem compartit, compartim i esperem seguir compartint objectius comuns. Naturalment que, des d’Iniciativa Verds - Esquerra Unida, treballarem per guanyar-nos el suport de la majoria de santboianes i santboians i liderar els nous temps.

Per això avui, amb el nostre vot, renovem el compromís amb la ciutadania de Sant Boi que representa el nostre programa electoral. Un compromís ratificat per la decisió de l’assemblea local d’Iniciativa de continuar apostant pel pacte de govern.

Una anàlisi de la feina feta tots aquest anys evidencia, amb molta nitidesa, que les polítiques socials, la protecció dels col·lectius més fràgils, la promoció dels serveis públics amb voluntat universal, la defensa dels drets durament conquerits davant les injustificables retallades dels governs del Partit Popular i de Convergència i Unió, eren els pilars del nostre programa i avui són l’eix de l’acció de govern. I, en aquesta direcció, sempre ens trobareu colze a colze pel bé de les santboianes i els santboians.

Felicitats, Lluïsa, i els nostres millors desitjos. En Iniciativa trobaràs sempre aliats sincers, crítics i contundents quan calgui, però lleials sempre, amb absoluta dedicació a les nostres responsabilitats i amb esperit i voluntat de govern compartit.