dilluns, 10 de febrer del 2014

NO, CONSELLERA RIGAU


Escola Rafael Casanova
Un any més ens trobem immersos en una decisió de la consellera d’Ensenyament que perjudica greument l’escola pública santboiana.

Si l’inici del present curs ja va ser complicat i vam haver de lluitar per l’acabament de l’escola Gaudí, el manteniment del segon P3 al Parellada i l’obertura d’un grup més a l’institut Marianao, ara ens anuncia que el 2014-2015 s’iniciarà amb el tancament de dos grups de P3, un a l’Amat-Verdú i l’altre al Rafael Casanova.

Davant del fet inqüestionable d’una disminució del nombre d’alumnes a escolaritzar la senyora Rigau ha decidit que sigui la pública la que assumeixi l’impacte.

Tenia més opcions. Podia haver reduït la ràtio, el nombre d’alumnes per aula, de manera que es mantingués l’oferta global de línies escolars. Podia haver decidit no renovar, aprofitant que s’acaben a finals d’aquest curs, alguns concerts amb la privada. Podia haver repartit salomònicament la retallada…

Però no és un secret que CiU no té gaire simpaties per l’escola pública i que li assigna un paper secundari, a remolc dels interessos de la patronal religiosa i privada.

Ens toca tornar a cridar No, Consellera Rigau!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,

Primer de tot, manifestar que aquestes decisions són una pèrdua important per l'educació. Però m'agradaria exposar una altra reivindicació que suposo que afectarà a més pares. Després d'assistir a les jornades de portes obertes de diversos col·legis i meditar quina és la millor opció pel meu fill, crec que des de l'ajuntament ens limiten i ens forcen a escollir el que no volem perquè sabem que no tenim possibilitats a l'escola que voldríem. L'actual mapa escolar és totalment injust amb algunes zones de Sant Boi, on no tenen en compte la proximitat de les escoles i ens forcen a traslladar-nos a un altre barri on els nostres fills no tenen ni amics ni familiars. No és just que hi hagin zones amb més de 6 escoles i d'altres amb tan sols 3 i sense l'opció a escollir entre els concertats.
Pot ser també caldria millorar això, no?
Gràcies,