dijous, 21 de febrer del 2013

LLUITEM PER L’ESCOLA GAUDÍ


L’incompliment reiterat dels seus compromisos per part de la Conselleria d’Ensenyament ens ha portat a una situació insostenible. L’empresa que feia les obres de l’Escola Gaudí ha tancat esgotada pels impagaments i el retard que això provocarà amenaça amb un inici del curs 2013-14 en les mateixes condicions que ara: tres centres de primària amb grans dificultats per impartir educació pública de qualitat.

Malgrat els esforços lloables dels equips docents i les Ampes, les condicions de les escoles Marianao, Sant Boi i Gaudí estan portant al límit la paciència de la comunitat educativa. L’Ajuntament, per la seva part, intenta forçar la Consellera a assumir la seva responsabilitat i comprometre-la en una solució urgent. L’alcalde ho intenta insistentment per totes les vies, des de la regidoria d’Educació hem demanat ajuda als diferents grups parlamentaris i PSC i ICV estan preparant una interpel·lació que obligui la senyora Rigau a donar la cara. A més, hem ofert, incomprensiblement sense èxit, avançar els diners necessaris per l’acabament de les obres.

Sincerament crec que, més que d’un problema econòmic, estem davant d’una actitud bel·ligerant amb l’escola pública. El Govern de la Generalitat és insensible al patiment de les famílies de Sant Boi.

I les famílies, el professorat i la ciutadania han decidit que ja n’hi ha prou i han començat a articular la seva indignació. Ahir, en una sala plena a L’Olivera, les tres Ampes i l’Associació de Veïns van expressar amb rotunditat la seva voluntat de lluitar per l’Escola Gaudí des del carrer. La convocatòria d’accions ja és una realitat i el dia 28 tothom està cridat a desplaçar-se fins la Conselleria per exigir-ne un calendari d’obres que possibiliti que el mes de setembre es pugui començar el curs escolar amb la dignitat que els nostres nens i nenes es mereixen.

Jo hi seré! Sé que tu també!