dimarts, 26 de novembre del 2013

RACISME, NI A LA COOPE NI ENLLOC

Ahir, 25 de novembre, el Ple Municipal va aprovar una moció de rebuig a la campanya racista de PxC al barri de Ciutat Cooperativa. La proposta neix de l'Associació de Veïns i, posteriorment, del Consell de Barri que no estan disposats a permetre que la història solidària i lluitadora del barri sigui embrutada per missatges xenòfobs i campanyes encaminades a crear por entre la gent de la Coope. 
Us deixo aquí el text íntegre:

Aprovació de la moció dels grups municipals de PSC, ICV-EUiA-E, PP i CIU a l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat a favor de la convivència i la cohesió social del barri de Ciutat Cooperativa  i Molí Nou i en contra de la campanya xenòfoba amb la que PxC vol trencar la convivència en aquest barri de Sant Boi.

Atès que recentment s’han distribuït pel barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou i publicat en algun mitjà de premsa local uns pamflets amb el lema “Salvemos la Cooperativa” en el que s’identifica aquest barri de la nostra ciutat amb la paraula ghetto,

Atès que aquest pamflet apareix signat pel partit PxC acompanyat del lema Primero los de casa i una fotografia del seu cap de llista, el Sr. David Parada Pérez,

Atès que en l’esmentat pamflet es presenta el barri de Ciutat Cooperativa de manera distorsionada i manifestament falsa amb la única finalitat de sembrar l’odi racial i el rebuig cap a les persones immigrants  i trencar d’aquesta manera la convivència i el grau de cohesió social que tant d’esforç ha costat construir als veïns i veïnes d’aquest barri de la nostra ciutat,
Atès el dany que aquest tipus de campanyes generen en un barri que des del seu naixement s’ha esforçat per millorar cada dia,

Atès el rebuig i el sentiment d’ofensa que sent la immensa majoria de la seva població així com les seves entitats i associacions, com demostra la carta de resposta publicada per l’Associació de Veïns i recolzada en ple pel Consell de Barri,

Atès que l’apartat 4.1.1. del codi ètic del nostre ajuntament  assenyala el compromís de totes les forces polítiques de respectar  els  drets  humans  i  les  llibertats de la ciutadania, i rebutjar qualsevol actitud discriminatòria per motiu de naixement, raça, sexe o religió,

Per tot això, els grups municipals signants manifesten el següent:

Primer.- L’ajuntament de Sant Boi vol mostrar el seu suport a Ciutat Cooperativa i Molí Nou, un barri que ha estat des del seu naixement un lloc d’acollida, de lluita obrera, de riquesa social, de vida comunitària i consciència cívica i un exemple de l’esperit cooperatiu que li va donar origen.

Segon.- Des de l’aparició dels ajuntaments democràtics, i gràcies a l’acció dels ciutadans i ciutadanes, de la mobilització de les entitats cíviques i el treball dels poders públics hem aconseguit dotar aquest barri d’equipaments socials, culturals, educatius i sanitaris,  però sobretot hem construït conjuntament un entorn de convivència i cohesió social amb singularitat pròpia i integrat amb la resta de la ciutat.

Tercer.- És cert que Ciutat Cooperativa, com la resta de la ciutat, té problemes i mancances, que s’han vist incrementades per l’actual context de crisi, i de les que tant les seves entitats com el propi ajuntament en som conscients, com demostra el fet d’haver-nos presentat en el seu moment a la convocatòria de la Llei de barris, amb un projecte de Millora Integral elaborat de manera participativa i aprovat en aquest Ple Municipal per unanimitat.

Quart.- L’acció política i la legítima oposició a la tasca del govern municipal no es pot fer a qualsevol preu i a costa de trencar la convivència, estigmatitzar tot un barri i incitar a l’odi cap a persones i col·lectius concrets.

Cinquè.- Per tot això les forces polítiques que subscrivim conjuntament aquesta moció mostrem el nostre rebuig a aquesta campanya, reprovem al grup municipal de PxC per la seva acció i li demanem la seva retirada immediata. 

La present moció la subscriuen els grups municipals de PSC, ICV-EUiA-E, PP i CIU. 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Ahir es va inaugurar la Fira de la Puríssima a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, van assistir els meus alumnes de l'Institut Rafael Casanova, els autors del cartell d'aquest any, s'ho van passar en gran. No com tres "persones" que van intentar al principi de l'acte provocar-los per "no ser d'aquí".

Aquests tres personatges no són dignes de formar part del Consistori. Ahir els meus alumnes, amb els quals ja havíem parlat a classe d'aquesta possibilitat, es van comportar de forma exemplar, donant una lliçó d'educació a uns ignorants. Estic molt orgullós de la seva actitud, cosa que no puc dir d'uns regidors que no es mereixen ni que digui els seus noms.