dissabte, 19 d’octubre del 2013

A LA CIUTAT EDUCADORA RELACIONEM LA VIDA

Vinc de Gandia. Hem assistit a la trobada de la Red Estatal de Ciudades Educadoras i torno amb la satisfacció d'haver recollit un bon grapat d'experiències enriquidores i, sobre tot, haver deixat una bona petjada de Sant Boi.

Hem estat una de les poques delegacions presidida pel seu alcalde. Això diu molt de Sant Boi com a ciutat impulsora d'un model de desenvolupament estretament vinculat amb la formació, la cultura i l'acció educadora col·lectiva i també del Jaume i del seu compromís amb l'educació. Era explícita l'admiració, per això, de molts participants, tant polítics com tècnics.

I, a més, vam demanar a la Susanna, coordinadora del programa Relacionem la Vida, que ens hi acompanyés per fer-ne la presentació i n'expliqués els objectius, metodologia i conclusions. Es tracta d'una activitat en què alumnes de primària de l'escola Benviure entren en contacte amb un grup de persones afectades de malalties mentals i ateses al Benito Menni. L'entorn normalitzador que es crea a través de les activitats conjuntes han permès avançar en l'eliminació de l'estigma entre l'alumnat i ha augmentat intensament l'autoestima de les persones adultes.

Un nou pas de la ciutat educadora que, a Gandia, ha estat acceptat i reconegut.

2 comentaris:

Daniel Sant Boi ha dit...

Sant Boi, cada més orgullosos de tu.
Sant Boi ens agrada i encara el podem fer millor.

Paco Ferron ha dit...

Lluis, dono fe del valor que es dona arreu al plantejament de ciutat educadora de Sant Boi.
Em sembla molt atractiva l'experiència del programa "Relacionem la Vida".
Amb el teu permís faré un link a aquesta nota teva des de la CV d'educació de la DiBa.