dilluns, 15 d’abril del 2013

REPÚBLICA!


Passada la II Festa per la República a Sant Boi el camí continua. El nostre Grup Municipal ha presentat una moció que haurà de ser debatuda en el proper Ple.

Aquest és el text:

Aprovació de la moció del grup municipal d’ICV-EUiA-E a l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat de reconeixement i commemoració del 82è aniversari de la II República.

Atès que enguany s’ha commemorat el 82è aniversari de la Proclamació de la II República i que els valors de democràcia, solidaritat i fraternitat que la van impulsar tenen, avui més que mai, plena vigència.

Atès que la Monarquia ha estat esquitxada per casos de corrupció, i d’altres tipus, que han representat una imparable pèrdua de legitimitat de la institució.

Atès que cada vegada més gent demana la superació aquesta organització monàrquica i aposta per un model de república. 

Atès que l'elecció del cap de l'Estat ha de fer-se per mitjans democràtics i de participació, com a desenvolupament del principi d'igualtat de tots els ciutadans davant la llei. 

Atès que els pobles de l'Estat espanyol tenen dret a triar de manera democràtica la seva forma d'estat i de govern així com exercir el dret a l'autodeterminació. 

Atès que la instauració de la Tercera República és una aspiració lícita, digna i legítima, que igual que la democràcia participativa és un element més en l'avanç de la societat catalana i espanyola cap al ple gaudi dels drets humans.

Per tot això, el grup municipal d'ICV-EUiA-E proposa l'adopció dels següents acords:

Primer.- Retre homenatge a les generacions que fa vuitanta-dos anys, el 14 d’abril de 1931, van proclamar la Segona República Espanyola i la República Catalana.

Segon.- Renovar el nostre compromís amb els valors socials, polítics i culturals d’aquell període històric. 

Tercer.- Reiterar la condemna del cop d’estat militar i feixista del 18 de juliol de 1936, que va suposar la destrucció de les conquestes socials i polítiques de la legalitat republicana que lliure i sobiranament van assolir a les urnes les dones i els homes de Catalunya i l’Estat espanyol en ús de la seva sobirania.

Quart.- Rebutjar qualsevol impediment que privi de la defensa del dret dels pobles de l'estat espanyol a la construcció de la tercera república. 

Cinquè.- Declarar esgotat el model de monarquia actual i reclamar l’abdicació del Rei d’Espanya i l'obertura d'un procés constituent perquè el poble pugui triar lliurement sobre la forma d'estat. 

Sisè.- Defensar la democràcia participativa com a mitjà per assolir la forma d’estat i de govern que la ciutadania desitja i exigir el respecte al dret a decidir del poble de Catalunya. 

Setè.- Donar trasllat d’aquests acords a l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat i als mitjans de comunicació locals i comarcals.