dimarts, 5 de març del 2013

L'ESCOLA GAUDÍ ARRIBA AL PARLAMENT

Avui hem anat al Parlament a donar l'últim pas de la via institucional en la reivindicació de la finalització de les obres de l'escola Gaudí. Representants d'AMPA, Associació de Veïns i Ajuntament ens hem reunit amb l'Eva Granados, del PSC, el Jaume Bosch, d'ICV-EUiA, i l'Anna Simó, d'ERC, per acabar de redactar una proposta de resolució que es presentarà a la Comissió d'Ensenyament i Universitats. Finalment hem tingut la sorpresa, positiva, de la incorporació de CiU, a través de la diputada Ramona Barrufet, a la proposta. Així, doncs, la seva aprovació està garantida. És una excel·lent notícia que ens situa en el bon camí de la solució, tot i que no podem baixar la guàrdia i haurem d'estar amatents a les gestions de la Conselleria.


Us enllaço la nota de premsa que ha elaborat l'Ajuntament i, sota aquestes línies, podreu llegir el text consensuat. Seguim treballant.



A LA MESA DEL PARLAMENT

Els grups sotasignants, d'acord amb el que estableixen els articles 145 i 146 del Reglament del Parlament, presenten la proposta de resolució següent per tal que sigui substanciada davant la Comissió d'Ensenyament i Universitats.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Des del 2010, l'escolarització de l'alumnat de primària del Municipi de Sant Boi de Llobregat es troba alterada donat els continus trasllats que ha sofert aquests nens i nenes a diferents instal·lacions educatives. Al novembre de l'any 2010 es va adjudicar l'inici de les obres per a la construcció del CEIP Antoni Gaudí. La construcció d'aquest equipament esdevenia una necessitat bàsica per la ciutat, recolzat per tota la comunitat educativa i les institucions públiques corresponents.

L'actuació comportava la reubicació temporal de l'alumnat en una altra escola pública del municipi, Els Garrofers amb caràcter provisional. Posteriorment i, en previsió de la finalització de l'obra, el Departament va procedir, a principis de 2012, al desglossament en dues de l'Escola Marianao, i la conseqüent creació de l'Escola Sant Boi que hauria d'haver iniciat el curs 2012-2013 a les instal·lacions de Garrofers.

Les obres han anat patint endarreriments molt importants per l'incompliment en el pagament de les certificacions d'obra a l'empresa constructora per part de la Generalitat, restant finalment aturades des de juliol de l'any 2012. Per part de l'Ajuntament s'han fet arribar al Departament d'Ensenyament diferents escrits
sol·licitant reunions i demanant la immediata finalització d'aquestes obres.

Davant la situació generada a la ciutat i malgrat els deutes que té la Generalitat amb l'Ajuntament de Sant Boi, el consistori ha ofert el seu ajut financer per accelerar el finiment de l'obra. Malauradament, ni la comunitat educativa ni l'Ajuntament no han obtingut cap resposta al respecte. La comunitat educativa i l'Ajuntament expressen la necessitat de la immediata finalització de les obres del CEIP Antoni Gaudí per tal de regularitzar la situació.

Per aquests motius, el Grup Parlamentari Socialista presenta la següent:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

1. El Parlament de Catalunya constata la urgent necessitat de l'acabament de les obres de la nova Escola Gaudí per normalitzar l'escolarització de l'alumnat de primària a la ciutat de Sant Boi.

2. El Parlament insta a la Consellera d'Ensenyament a reunir-se de manera urgent amb l'Alcalde per informar de la situació de les obres i accelerar la posada en marxa de l'escola.

3. El Parlament insta el Govern de la Generalitat a finalitzar les obres del CEIP Antoni Gaudí de Sant Boi de Llobregat i garantir el normal funcionament de l'escola pel curs 2013-2014

Palau del Parlament, 27 de febrer de 2013

Jordi Turull i Negre                                                                       Ramona Barrufet i Santacana
Portaveu del GP de CiU                                                               Diputada del GP de CiU

Marta Rovira i Vergés                                                                   Anna Simó i Castelló
Portaveu del GP d'ERC                                                                Diputada del GP d'ERC

Maurici Lucena i Betriu                                                                 Eva Granados Galiano
Portaveu del GP SOC                                                                  Diputada del GP SOC

Dolors Camats Luis                                                                      Jaume Bosch i Mestres
Portaveu del GP d'ICV- EUiA                                                     Diputat del GP d'ICV-EUiA