dimarts, 26 de febrer del 2013

PARELLADA, NOVA AGRESSIÓ A L'ESCOLA PÚBLICA

Ahir, el Ple Municipal va aprovar una moció contra la decisió del Departament d'Ensenyament de reduir un grup de P3 de l'escola Parellada. La notícia la vam conèixer, oficialment, ahir mateix a través d'una trucada del Director dels Serveis Territorials del Baix Llobregat. 
És una nova agressió a l'escola pública a Sant Boi, en la línia habitual de la Conselleria d'Ensenyament que, després de la retallada en professorat i recursos econòmics i la no finalització de l'escola Gaudí, ara posa en risc el futur de l'escola Parellada i dibuixa un escenari de massificació d'aules inadmissible. 
Us deixo, íntegra, la resolució del Ple, aprovada per tots el grups municipals, excepte CiU, que es va abstenir.

Atès que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha fet pública, en el marc de l’oferta escolar pel curs 2013-2014 a Catalunya, la seva decisió d’eliminar dues línies d’educació infantil a la nostra ciutat, concretament a les escoles Gaudí i Parellada.

Atès que el Departament d’Educació i l’Ajuntament van signar, amb data 15 de juny de 2007, el Conveni per a la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització i, depenent d’aquesta, la Taula Mixta de Planificació.

Atès que l’esmentat Conveni fixava en la clàusula 5a  les finalitats de la Taula Mixta de Planificació entre les que destaquen: a) Analitzar les necessitats d’escolarització. b) Analitzar els moviments demogràfics que afectin l’escolarització. e) Elaborar propostes sobre les necessitats d’escolarització en l’educació infantil 0-3. f) Elevar les propostes de les necessitats d’escolarització a la direcció general corresponent.

Atès que la vigència de l’esmentat Conveni té caràcter indefinit i, actualment, continua en vigor.

Atès que la decisió del Departament és unilateral i, per tant, vulnera el Conveni.

Atès que el padró pel que que fa a naixements l’any 2010 xifra en 956 el nombre de vacants necessàries i que amb la decisió del Departament només disposarem de 875 vacants.

Atès que l’escola Parellada acull en el present curs 47 alumnes i que les xifres de la zona escolar a la qual pertany demostren la necessitat de continuar mantenint les dues línies actuals.

Per tots aquests motius es proposa al Ple Municipal l’aprovació dels següents acords:
  1. Manifestar el nostre rebuig a l’actuació unilateral del Departament d’Ensenyament.

  2. Exigir la immediata anul·lació de la decisió pel que afecta a l’Escola Parellada.

  3. Sol.licitar la urgent convocatòria de la Taula Mixta de Planificació per abordar el curs 2013-2014 des de l’anàlisi rigorosa de les necessitats escolars de Sant Boi.

  4. Reclamar que, en cas de reducció de la demanda en propers cursos, la redistribució de places es faci amb criteris d’equilibri territorial.

  5. Encarregar als Serveis Jurídics de l’Ajuntament que, cas de no ser atesa la voluntat d’aquest Ple Municipal, iniciïn les accions legals que siguin necessàries per defensar-la.

  6. Comunicar els presents acords a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al Consell Escolar Municipal.