dijous, 13 de setembre del 2012

SOLUCIONS JA, CONSELLERA


El proper Ple Municipal, dilluns 24 a partir de les 6 de la tarda, es pronunciarà sobre la gestió que la Conselleria d'Ensenyament ha fet, fins al moment, de les obres de l'Escola Gaudí i el problema creat per l'impagament a l'empresa adjudicatària. Aquí teniu el text que se sotmetrà a debat i aprovació. 

Aprovació de la moció de suport dels Grups Municipals d'ICV-EUiA i PSC al rebuig a l'actuació de la Conselleria d'Ensenyament que ha generat un greuge inadmissible a famílies i professionals i representa una merma de la qualitat educativa a les escoles Gaudí, Marianao i Sant Boi.  

Relació de fets i fonaments jurídics

Atès que la planificació escolar pel curs 2012/2013 contemplava la finalització de les obres de l’escola Antoni Gaudí, amb data màxima a finals d’agost i la  seva reobertura   amb normalitat a l’inici de curs (12 de setembre) amb l’ampliació d’un grup més de P3, per tal absorbir la demanda de la zona.

Atès que, a proposta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb  la reobertura de l’escola Gaudí es fa una replanificació de la zona que implica el tancament de l’edifici de preescolar de l’escola Marianao, per no reunir les condicions necessàries, i el desdoblament de l’escola Marianao, actualment de dues línies, que comportaria la creació d’una nova escola, Escola Sant Boi, on actualment esta ubicada l’escola Gaudí. 

Atès que, a partir d’aquest compromís, per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat es va iniciar un pla de treball molt complex i intensiu que implica estructures, plantilles i especialment famílies, afectades per traslladar-se a un nou centre o quedar-se a l’escola Marianao.

Atès que, durant el mesos de juny i  juliol,  l’execució de  l’obra es ralentitza considerablement per manca de pagament a l’empresa adjudicatària, aquest Ajuntament demana al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que informe de quina és la situació i quan es farà efectiu el pagament del deute. La resposta és que pagarien a finals de Juliol, però no ha estat així, fet que impedeix la finalització de l’obra i per tant no es pot iniciar el curs, com estava previst, la qual cosa ha creat molta intranquil·litat en les famílies i un neguit generalitzat  en la comunitat educativa i especialment en  les tres escoles afectades.

Atès que aquest Ajuntament considera que l’incompliment del seus compromisos, per part del Departament d’Ensenyament, representa un menyspreu a la comunitat educativa santboiana i una manca de respecte cap a les famílies i docents de les tres escoles públiques afectades.

Proposta d'acord

Per tot això, els Grups Municipals d’ICV-EUiA i PSC proposen al Ple Municipal l’adopció dels següents acords:

PRIMER.- Expressar el nostre rebuig a l’actuació de la Conselleria d’Ensenyament que ha generat un greuge inadmissible a famílies i professionals i representa una merma de la qualitat educativa a les escoles Gaudí, Marianao i Sant Boi.

SEGON.- Exigir a la Conselleria d’Ensenyament que, de manera urgent, aporti el finançament i tots els recursos necessaris que permetin finalitzar les obres de l’Escola Antoni Gaudí de forma immediata.

TERCER.- Enviar aquest acord a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, als Serveis Territorials del Baix Llobregat, al Consell Escolar Municipal i als Consells Escolars de les escoles Antoni Gaudí, Marianao i Sant Boi.