dimecres, 26 de setembre del 2012

SANT BOI, CIUTAT EDUCADORA, ES MOBILITZA!

Ahir va ser un dia de mirada intensa sobre l'educació a Sant Boi. Al matí un grup d'alumnes de batxillerat de l'Institut Marianao van protestar a la Conselleria contra la massificació de les seves aules, donant un formidable exemple de consciència col·lectiva i voluntat de lluita. Si voleu conèixer més sobre aquests joves i les seves raons, mireu la pàgina que han creat o llegiu la notícia.

Al migdia vam fer l'acte formal d'obertura del curs escolar. Com a regidor d'Educació vaig recollir públicament el descontentament de la comunitat educativa santboiana per les contínues agressions a l'ensenyament públic: minimització d'aportacions a escoles bressol i Escola de Música, reducció severa de plantilles, massificació d'aules i empitjorament de condicions laborals i professionals... I vaig ratificar el pronunciament del Ple Municipal contra la gestió que la Conselleria ha fet de l'inici de curs i els greus problemes generats a les escoles Marianao, Sant Boi i Gaudí.

A la tarda, concentració de la comunitat educativa a la Plaça de l'Ajuntament per fer lectura del Manifest contra les retallades. Molta gent i clara voluntat de reivindicar que no hi ha despesa en educació, sinó inversió de futur. Vaig recollir el manifest en nom del Consistori i m'hi vaig solidaritzar, amb el compromís de fer-lo arribar a la Conselleria i donar-li màxima difusió. Us el copio, a continuació.



MANIFEST de la COMUNITAT EDUCATIVA DE SANT BOI

Aquest curs escolar 2012-2013 l’alumnat de Sant Boi serà atès per 35 mestres i professors/res menys que el curs passat, més d’un 5% dels docents, perjudicant l’atenció i la qualitat de l’ensenyament públic, dificultant l’assoliment dels objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l’atenció individualitzada a l’alumnat.

A això s’afegeix l’absència, durant com a mínim quinze dies, de cap substitut quan es produeix la baixa d’algun mestre, i quan finalment es contracta el necessari personal substitut a aquest se’l contracta en precari, per exemple: cobrant menys, tenint menys hores de preparació de classes i sense poder vigilar els patis.

Aquí a Sant Boi la situació es complica amb el maltracte de les diferents administracions davant les obres que han afectat a l’escola Gaudí, Sant Boi i Marianao. Prometent, i menystenint a qui dubtava d’aquest compromís, que es podria començar el curs en els edificis respectius, i quan ja estaven els diferents trasllats preparats comunicant que les 3 escoles s’havien d’encabir, fins a nou avís, en els 2 edificis a mig reformar.

Les polítiques de la Consellera Rigau no paren d’encanyar l’educació pública afectant també a: els pressupostos pel funcionament de centres, les beques i ajudes a l’estudi, els ajuts d’acollida matina, les subvencions que han vist eliminades les AMPA, l’aportació de la Generalitat a les escoles bressol, els Programes de Qualificació Professional Inicial, les subvencions a les escoles de música, la taxa de 360€ que haurà de pagar l’alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les reduccions de cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, etc.

Les polítiques d’aquest Govern i de la Consellera Rigau han traspassat la línia vermella fent perillar seriosament la qualitat de l’educació pública, minvant l’equitat del sistema i augmentant les desigualtats entre l’alumnat de Catalunya.

És per tot això que la comunitat educadora present en aquesta concentració expressa el nostre rebuig a aquestes polítiques i vol forçar a les administracions a situar a l’educació pública com a verdadera prioritat.