dimarts, 18 de desembre del 2012

EN DEFENSA DE L'ESCOLA CATALANA

Ahir el Ple Municipal va aprovar una moció en defensa de l'escola catalana i la immersió lingüística. A la proposta inicial de CiU (Vegeu text) el nostre Grup Municipal va plantejar una alternativa (Vegeu text) que, finalment, va servir de base a un acord (Vegeu text) al qual també es va incorporar el PSC.

En síntesi i com vaig explicitar durant el debat, ens oposem a les pretensions del ministre Wert d'elaborar una Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) sobre pilars inassumibles: recentralització de les competències educatives, consolidació de la segregació per sexe, retrocés del català a nivells accesoris i difuminació del caràcter de servei públic de l'educació. Tot plegat, desprèn un tuf franquista insoportable i inacceptable. L'escola catalana, basada en la metodologia de la immersió lingüística, és un model d'èxit pedagògic i social i estem disposats a defensar-la dels deliris del ministre.

La moció, a més, reclama "l'aturada de qualsevol mena de reducció dels recursos humans, infrastructurals, logístics o econòmics a l'educació". Per això  vaig reclamar de CiU i PP que solucionin les dificultats financeres que fan possible una injustícia tan gran com la no finalització de les obres de l'Escola Gaudí.